Запрошую вас відвідати сайт "Сценарії масових заходів"

Я сподіваємося, що сценарії, які я розмістила на сторінках цього сайту допоможуть вам у вашій роботі.
Це сценарії тих масових заходів, концертів, дитячих свят, КВК, які ми проводили у нашому районі, а також ті, які я знайшла в інеті і мені вони сподобались.





Сценарій "Вечір веселих творчих завдань"







Мета: розвиток творчих здібностей гуртківців, їх уяви, кмітливості, видумки.

Оформлення: у залі де проводиться вечір створюється атмосфера затишку – це м’яке освітлення, на стінах можуть бути розвішані малюнки чи інші речі, виготовлені дітьми у Центрі , чи вдома. Звучить музика, яка налаштовує дітей на відпочинок. Для оприлюднення результатів необхідним буде ватман паперу, закріплений на видному місці, де помічник ведучого буде записувати результати конкурсів.

Учасники вечора: це команди (групи, команди), які будуть змагатися між собою. Кількість учасників може бути довільна.

Ведуча.

Добрий день, дорогі друзі! Сьогодні ми з вами зробимо спробу визначити у нашому Центрі найдотепнішу, найкмітливішу, найфантастичнішу, найвеселішу команду, адже вечір наш проходить під гаслом “ Вечір веселих творчих завдань!” Отож, бажаю всім командам успіхів у виконанні творчих завдань.(Оплески). А зараз я хочу представити вам членів журі ( представляє членів журі).

Всі ми добре знаємо, що там де сміх – там немає місця для нудьги, а нудьгувати у нашому Центрі суворо заборонено. Саме тому і наші конкурси будуть смішними.

А зараз я оголошую перший конкурс, який називається - “Хазяйновита людина”!

Запрошую на сцену по одному представнику від команди(представники команд виходять).

Ваше завдання – знайти застосування старим, нікому не потрібним речам, які знаходяться перед вами на стільцях:

дірява шкарпетка;

перегоріла лампочка;

порожній стрижень від ручки;

подертий кульок;

ніжка від стільця;

руль від старої машини;

шланг від старого пилососа;

відро без днища;

ручка від дверного замка;

стара пописана листівка та ін.( в залежності від кількості команд).

На виконання цього завдання ви маєте рівно 2 хвилини. Час пішов. (В той час, коли учасники думають як їм примінити речі, звучить музика, і якщо дозволяє місце, можна запросити глядачів потанцювати, або заспівати під фонограму).

Ведуча. (Звертається до учасників конкурсу) Ну, шановні господарі, зараз ми подивимося, якими ви є хазяйновитими. Продемонструйте нам застосування цих речей. Спочатку ви називаєте річ, а потім її практичне застосування у побуті. Наприклад: Учасник команди “Місячне сяйво”: у мене у руках дірява шкарпетка – її практичне застосування у господарстві: можна добре почистити взуття, зробити з неї маску, зробивши прорізи для очей (демонструє) і так з’явитися на вечір відпочинку у школі. .Такий варіант має ще і практичну сторону – можна заробити кучу грошей, якщо брати плату за те, щоб показати своє обличчя . З цієї ось шкарпетки можна зшити платтячко для ляльки сестричці (навіщо викидувати гроші на вітер), можна ще виготовити абажур на лампу(показує), можна виготовити китицю для шапочки, і на кінець – виготовити картину (вирізує якісь фігури – звіряток, дерев чи щось інше).

Учасники один за одним демонструють свої творчі винаходи.

Ведуча. Для оцінки ваших практичних здібностей слово надається журі. Оцінки, будь ласка.(члени журі показують число, яке відповідає виставленому балу, а помічник пише на табло).

Ведуча. (звертається до членів журі) Може хтось із членів журі хоче прокоментувати цей конкурс?

(Виступ одного із членів журі).

Ведуча. Дякую учасникам конкурсу. Я бачу, що ви станете справжніми господарями - економними і хазяйновитими. А найголовніше – ви завжди знайдете вихід із ситуації, якою б вона не була поганою.

А зараз музична пауза. (Виконується якийсь художній номер)

Ведуча. Ми вже трішки відпочили і настав час для проведення нашого другого конкурсу, який називається “ Терпсіхора”.

(До залу) Я надіюся, що ви всі знаєте, хто така Терпсіхора? Так, покровителька танцю у древніх римлян. Молодці! Цей конкурс, як ви вже здогадалися – танцювальний. І зараз на сцену я запрошую по одному учаснику від команди для участі у цьому конкурсі. (учасники виходять на сцену). Умови цього конкурсу такі: ви повинні під музику зробити постановку танцю ..... із оцими ось предметами. Предмети для танцю – на сцену! (помічники ведучої виносять на підносі і в руках речі, з якими учасники повинні поставити танець і роздають учасникам :

швабра;

подушка;

портфель, або чемодан;

чайник або каструля, сковорідка;

квітка;

лялька;

стілець;

туфелька “Золушки”;

віник і т.д. )

Ведуча. Під музику, яка зараз прозвучить ви повинні продемонструвати цікаву хореографічну постановку – сюжетний танець. На виконання цього завдання ви маєте рівно 2 хвилини.

(учасники пробують свої сили в постановці, а тим часом...)

Ведуча. У нас є дві хвилини, і у мене питання до залу:

Ви всі любите спорт, то скажіть мені, будь ласка, скільки триває раунд у боксі? (3 хв.).

Ну молодці! А ви любите казки? Ну, звичайно, а хто ж їх не любить, тоді скажіть мені:

З якої квітки народилася Дюймовочка?(З тюльпана)

Які монети отримав Буратіно за Буквар?(сольдо)

Назвіть улюблений вислів Карлсона? ( дело житейское)

Хто другим хотів з”їсти Колобка (Вовк).

Наші партнери:

Add to Technorati Favorites Украина онлайн Украинский портАл Каталог україномовних сайтів Каталог україномовних сайтів Каталог україномовних сайтів Lemky.com RedTram – система пошуку новин Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів a href="http://www.vox.com.ua/" target="_blank"> [Vox.com.ua] Портал українця
ЦПРДТ!