Запрошую вас відвідати сайт "Сценарії масових заходів"

Я сподіваємося, що сценарії, які я розмістила на сторінках цього сайту допоможуть вам у вашій роботі.
Це сценарії тих масових заходів, концертів, дитячих свят, КВК, які ми проводили у нашому районі, а також ті, які я знайшла в інеті і мені вони сподобались.





Брейн - ринг "Моя Воловеччина"

11 тур.

1-3 питання.

Мінеральні джерела у нашому районі знаходяться в таких селах та урочищах

Урочище Занька – 3 га., с.Лази - 0,5 га., с.Латірка – 0,5 га, Під полоззя – 0,5 га., с.Скотарське – 0,5 га..

У с.Лази урочище де знайдено джерела мінеральної води називається Корна .

Це урочище належало селянину на прізвище Корнаш, звідти походить і назва урочища.

4 - 5 питання.

Перша назва с.Лази - Тимшор, що в перекладі з румунської на українську мову – пасовище. Перша згадка про село відноситься до 1600 року. Кочові племена румун переганяли стада худоби та отари овець. Вони облюбували собі місце у підніжжі Бескидів , де було дуже багато трави та дичини в лісах. Тут вони вирішили залишитись і назвали цю місцевість Тимшор – пасовище.

6 питання.

Походження назви с.Буковець.

Народні перекази свідчать, що назва населеного пункту походить від того, що місцевість, де розташоване село ,густо змережана буковими лісами.

7 питання.

На території району протікає річка Латориця. До неї впадають річки Вича ( У Вичу впадає потічок Волівчик, ), Славка (В.Ворота у яку впадає потічок Лазівка), Жденіївка.

ІІІ тур.

1. Перше питання

Ландшафтна пам”ятка природи- гора “Високий Камінь” с.Підполоззя

Друге запитання.

релікт третинного періоду дуб скельний росте в урочищі Оса.

Третє питання

Більше як 2000 тис.

Четверте запитання.

Арніка, пізньоцвіт осінній

П”яте запитання.

380 км., в межаз району – 60 км.

Шосте питання.

Верецький, руський Путь, Воловецкий(Минчіл).

Сьоме питання.

На горі Тетаревиця(біля Верецького перевалу)

Фінальна гра.

1 питання.

Звідки походить назва річки Вича?

Річка Вича бере початок в с. Скотарське. У неї впадають три красені-потоки між селами Скотарське, талам аш та Гукливий. Ця місцевість з давніх –давен називалася Меживичками, а згодом –Вичка – Вича. Звідси і назва річки.

2 питання.

Як утворилось озеро в урвищі Стів та Мутвиця?

Це озеро, за народними переказами , утворилось на землях с.В.Ворота на Великдень. Існує переказ, що на Великдень слуга пана орав свою землю, бо в інші дні працював на пана тай волів своїх не мав. От пан дозволив йому взяти волів на Великдень. Але коли почав він орати приповідаючи – Гей, волики, гей, завтра буде великий день - земля розступилася і слуга разом з волами і плугом провалився під землю. А на цьому місці утворилось невеличке озеро, яке люди назвали Свиридовим, бо слугу того звали Свирид.

Кажуть що кожного Великодня з –під землі доноситься стогін того орача.

3 питання.

Від якого дерева, що росте високо в горах(гора Високий камінь) походить назва великої річки на Закарпатті?

Це – Тис ягідний. Росте в дикому стані на г.Великий Верх Підполоззянського лісництва. Культивований у заказнику Росішний (Н.Воловецьке лісництво, ст..Оса). Назва річки Тиса походить від назви дерева – Тис. Це дерево довгожитель. Його він понад сто тисяч років у нас, а взагалі вік цього дерева 200 тис. років. Колись це дерево росло всюди в Європейській частині , але його майже знищили із-за його міцності і цінності деревини. Тис ягідний занесений до Червоної книги.

4 питання.

Які вершини гір є в районі?

Це Пікуй, Остра, Великий Верх, Темнатик, Плай.

Розробила методист ЦПРДТ М.Рудейчук


Наші партнери:

Add to Technorati Favorites Украина онлайн Украинский портАл Каталог україномовних сайтів Каталог україномовних сайтів Каталог україномовних сайтів Lemky.com RedTram – система пошуку новин Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів a href="http://www.vox.com.ua/" target="_blank"> [Vox.com.ua] Портал українця
ЦПРДТ!